Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
23 лис
0

Міжнародна інформаційна кампанія «16 Днів проти насильства»

Така кампанія проводиться щороку і триває з 25 листопада до 10 грудня. Акція проводиться в Україні щорічно за ініціативи Центру Жіночого Глобального Лідерства США з 1991 року (офіційний портал КМДА).

Відкриває міжнародну акцію День Білої Стрічки. Біла Стрічка - рух активізму протидії гендерно -обумовленому насильству жінок. Проблема насильства стосовно жінок та дівчат потребує об’єднаних зусиль держави, громадських та міжнародних організацій, для протидії цьому порушенню прав людини.

Сучасна державна політика України у сфері попередження домашнього насильства, торгівлі людьми, гендерної дискримінації та жорстокого поводження з жінками та дітьми,
орієнтована на активізацію профілактичної роботи, а саме захист прав людини шляхом розвитку її правосвідомості, формування у підростаючого покоління вмінь об’єктивно оцінювати суспільну небезпеку цього явища.

Благодійна організація Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж», Громадська організація «Біла Стрічка»,
разом з представниками правоохоронних органів, діяльність яких направлена на захист прав та протидії насильству над людьми, проводять спільні інформаційні заходи на підтримку діючого Міжнародного руху «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЛЯ».

В ці дні ми акцентуємо увагу на непересічній цінності таких принципів ненасильницького людського співіснування у суспільстві, сім’ї, учнівському середовищі, як свобода, взаємоповага, справедливість.

Правові аспекти протидії насильству над людиною, психологічні наслідки від вчинення насилля над людиною, профілактика насилля, надання допомоги потерпілим.
Безпека людини – як базова потреба. Вплив насильства на формування особистості - ці та інші питання будуть обговорюватись учасниками форуму.

Сторiнка заходу - https://www.facebook.com/events/2495997977352912/