Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
29 лип
0

Конституція для всіх: і великих, і малих

Конкурс завершено. Найскладніше було обрати кращих. Але працювали досвідчені педагоги - учасниці руху «Жінка, що виховує націю»,
які ввійшли до складу експертої ради Всеукраїнського конкурсу з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих».

Сьогодні всі українці, як ніколи раніше переоцінюють кожне слово найголовнішого Закону України - Конституції.
Героїчне протистояння українського народу в боротьбі за свою свободу змусило кожного з нас усвідомити, що ціна нашої свободи, яка належать нам по праву і закріплена статтями Конституції - надвисока.

26 липня поточного року, від імені організатора Конкурсу «Конституція для всіх: і великих, і малих» - Асоціації розвитку суддівського самоврядування України – суддя Верховного Суду України Володимир Кравчук та Ірина Холодкевич (координаторка проєкту та ілюстраторка книжки) провели урочисту зустріч з педагогами які успішно впорались з надзавданням, бо треба було переглянути усі відео, оцінити, мотивувати, прокоментувати.
На урочистій зустрічі від імені управління Оболонського РУО, був присутній - Олексій Пономаренко - заступник начальника Управління.

Основною метою урочистостей, було, висловити слова подяки педагогам за участь в цьому проєкті та вручити пам’ятні подарунки – це символічні обереги та авторські роботи – витвори мистецтва від Ірини Холодкевич - футболки «Мотанка – Кара» та книжок від автора віршованої версії Конституції України - Володимира Кравчука.

З відповідним словом подяки виступили педагоги: директорка СШ № 29 Ольга Білик та голова експертної ради творчого Всеукраїнського конкурсу «Конституція для всіх: і великих, і малих», директорка НВК 157 – Тетяна Ермак.

Освіта одна із фундаментальних галузей, де формується культура взаємостосунків, виховуються цінності особистості, відношення один до одного, толерантність та громадянська відповідальність.

Знання і розуміння конституційних прав та обов’язків, формування правової освіти в закладах загальної середньої освіти через різноманітні форми навчання у поєднанні із творчим компонентом, розвиватиме у дітей критичне та креативне мислення, відношення до себе як особистості в першу чергу, формуватиме зрілість та розуміння вільної, освіченої людини.

Дякуємо всіх учасників та засновників цього проєкту за увагу до дітей та потужний правовий просвітницький рух!