Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
22 бер
0

ВОЛОНТЕРСТВО В УКРАЇНІ

Волонтерство в Україні з початком війни набуло загальнонаціонального масштабу, і вже зараз волонтерське середовище стає більш структуроване.
 
 
Тому, дуже важливо максимально зосередитись на вивченні основних засад волонтерського руху, щоб уникнути проблем та ефективно допомагати населенню чи військовим у час війни.
 
Волонтерство -  це не спонтанні дії, це певні міркування і підготовка.

21 березня спільно з командою адвокатів і юристів «Адвокатського об'єднання Mitrax»,
Радою волонтерів при Київській обласній військовій адміністрації, до складу якої входить заступниця директора фонду «Здорове дитинство без меж» Тетяна Репеде, проведено юридичний тренінг для волонтерів та благодійних організацій Київської області. Тренінг відбувся в приміщенні VcentriHub - відкритому громадському просторі Оболонського району.

Під час тренінгу волонтери та благодійники отримали практичні поради з:

  • законодавчої бази, яка регламентує волонтерську діяльність, статус і відповідальність волонтерів;
  • особливостей складення та подання звітності. Зокрема, розглянули практичні кейси з подачі звітності;
  • фінансового моніторингу і блокування карток волонтерів. На практиці було розглянуто надважливе питання - ризики збирання коштів "на банку".

Під час тренінгу виникла жвава дискусія. Загалом, захід допоміг на практиці забезпечити волонтерів необхідними інструментами та знаннями для ефективного виконання їхньої місії, забезпечуючи водночас юридичну безпеку та дотримання законодавства.

Слідкуйте за нашими новинами!
Долучайтесь до благодійних проєктів!