Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
06 лют
0

ОБМІН ПОГЛЯДАМИ, МІРКУВАННЯМИ, ВРАЖЕННЯМИ

04 лютого NextGen провів круглий стіл "Роль адвоката в протидії булінгу (насильству) в школах".
Спікери заходу – Віталій Власюк, член комітету Nextgen та Владислав Власюк - генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Мін'юсту.

До участі були запрошені представники Міністерства освіти і науки, Міністерства внутрішніх справ, учителі шкіл.

Лідер Громадської організації «Здорове дитинство без меж» Тетяна Репеде, теж долучилась до цього заходу, бо довгий час
займаючись діяльністю у напрямку захисту дітей за фактами цькування, третирування їх однолітками, старшокласниками, групами підлітків, що завдало дитині фізичної, психологічної шкоди, приниження, залякування, та навіть побиття, за кваліфікацією «тяжких тілесних пошкоджень» з проведенням при цьому зйомок та викладенням відео в соціальні мережі, Тетяна разом з командою досвідчених адвокатів, відчували гостру необхідність законодавчого врегулювання, тобто визнання фактів приниження, залякування, цькування – злочином, з відповідним понесеням покарання, що давно було визнано цивілізованим світом, як булінг.

Шести річний досвід роботи у сфері захисту дитини та поширення на широкий загал, інформації про результати роботи команди, яка в судах доводить, що честь і гідність малолітньої дитини треба відстоювати за будь яких обставин, навіть якщо на це будуть потрібні роки, - дав цій команді можливість привернути увагу суспільства до проблеми булінгу в Україні ще пять років тому, та увійти до складу робочої групи по підготовці проекту «Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу».

Наразі Закон в дії, з 19 січня цього року набув чинності. Зараз ми всі чекаємо прийняття підзаконних нормативно-правових актів для організації дії закону, тобто відповідно до нього, і для його виконання.


Приймали участь: Татьяна Репеде