Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
27 сер
0

Третій світовий форум українознавчих суботніх і недільних шкіл

МІОК - Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», заснований у 1992 році.

МІОК працює для розбудови і зміцнення співпраці між Україною та її діаспорою у сфері освіти, культури, для поширення знань про світове українство, досліджує міграційні процеси, створює інноваційний інтелектуальний продукт для вивчення та популяризації української мови у світі.
Партнерами МІОКу є Світовий Конґрес Українців, Світова Федерація Українських Жіночих Організацій, численні українські громади за кордоном, а також відомства державної влади, Церква, освітні та наукові інституції, медіа та ін.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою  21–23 серпня 2024 року провів Третій світовий форум українознавчих суботніх і недільних шкіл, який відбувся в Національному університеті «Львівська політехніка».

Захід був організований для освітян з України та поза нею, практиків і науковців, представників влади та українських культурних центрів за кордоном, громадських діячів, усіх, хто цікавиться питаннями української освіти за кордоном.

За останні роки БО БФ «Здорове дитинство без меж» налагодив ще більш тісну співпрацю із освітніми закладами, міжнародними організаціями та культурними центрами за кордоном, діяльність яких спрямована на розвиток та підтримку українських діточок в межах безпеково - право освітньої платформи https://fair-ukraine.org. Отже, цьогорічний Третій світовий форум українознавчих суботніх і недільних шкіл, мав для нас неабияке значення та користь.

Форум 2024 року було присвячено пам’яті Анни Кісіль та Стефана Романіва – видатних діячів українського руху за кордоном сенсом життя і невтомної праці яких була Україна.

Для участі у події зареєструвалися понад 200 осіб із 28 країн світу.

Спеціальні гості форуму:
Орися Демська – голова Національної комісії зі стандартів державної мови (2020-2022), професорка Національної академії Служби безпеки України (Київ, Україна);
Любов Любчик – голова Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради Світового Конґресу Українців (Париж, Франція).
Детально про форум на сайті
https://lpnu.ua/miok