Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
02 лис
0

Ми розпочали!

27 жовтня Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж» стартував на зустріч до дитячих мрій з проектом психологів – волонтерів «Шлях до серця».
Наші красуні, жіночі крила: Тетяна Репеде- віце президент – фонду, Олена Мосійчук - народний герой Украіни, Юлія Онухова, Алла Яменко, Наталія Яценко, Юлія Фоміна – психологи, які працюють за гештальт-підходом, відвідали Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Переяслав».
Мета проекту: розкриття, фокусування та підтримка внутрішнього ресурсу, що дає змогу дитині свідомо обирати свій життєвий шлях.
На першій зустрічі-знайомстві, ми розуміли, що безпека в контакті з дітьми, ще не сформована, та вирішили використовувати, як інструмент зближення, метод арт-терапію.

Завдання: сформувати три групи за бажанням, кожна з якої повинна була намалювати одне велике серце, яке вміщувало в собі серця дітей, так як вони їх відчувають. Ми прагнули підтримати особистість кожного серця, і об’єднання в одне ціле.
Ми дуже вдячні нашими партнерам, всім хто долучився допомогти здійснити цей проект, перш за все, команді ТМ «Kompozit» за яскраві фарби, якими ми розмальовували наші серця і мрії.

Дуже важливо усвідомлювати та відчувати свої мрії, які наповнюють сенсом наше життя.
Мрія не просто можливість - це сама необхідність. Кожний день життя дає нам можливості вибору, тільки слухаючи своє серце, ми зможемо відшукати свій шлях, який веде до здійснення мрії.

Творчість - це той інструмент, який дозволяє перетнути грань свого страху.
На майстер – класі , трапилась дивовижна історія. Один хлопчик, Толік, який , як розповіла нам директор-вихователь, взагалі не писав , та не читав, до нашої зустрічі, намалював своє ім’я та серце, завдяки своєму бажанню та наміру, він зробив це з нами. Досі ми залишаємося під враженням.
Живий контакт, щирість, підтримка - перетинають грань страху та робить диво.

Тільки заради такого Толіка, ми повинні робити, те що робимо.

Марк Твен сказав: «Існує два найважливіші дня у твоєму житті - день коли ти народився, і коли зрозумів навіщо?»
Ми будемо докладати свої ресурси, почуття, для допомоги пошуку шляху серця для кожної дитини. Наше майбутнє - результат наших думок та дій!
На даному етапі ми плануємо продовжувати цей проект, та відвідувати і інші дитячі будинки, що дуже потребуть нашої уваги.

To be continued.