Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
14 лис
0

"Від дитини - до дитини": діти з ліцею №157 завітали до центру реабілітацїі дітей "Переяслав"

10 листопада благодійний фонд "Здорове дитинство без меж" разом з НВК №157 завітали до центру реабілітації дітей «Переяслав» в рамках проекту "Від дитини до дитини". Зі сторони фонду були присутні: президент фонду Олег Репеде, віце-президент фонду Тетяна Репеде, та Олена Мосійчук - народний герой України, психологи: Юлія Онухова, Юлія Фоміна, Алла Яменко, Наталія Яценко, керівник Департаменту водної та повітряної поліції України - Науменко Сергій. Зі сторони ліцею були вчителі та завуч Тетяна Миколаївна Ермак.

Автобус з учнями ліцею, супроводжували психологи та представники ліцею. Психологами, за час перебування в дорозі до дитячого будинку, була проведена робота з учнями ліцею, направлена на створення відповідної атмосфери зустрічі, адже всі дуже хвилювалися. Спочатку зустріч діточок була трішечки напружена, але як з'ясувалось пізніше діти дуже швидко знайшли спільну мову, і вже годі було зрозуміти, хто тут вдома, а хто в гостях.

Дуже відповідально підійшли до проекту, діти ліцею, чим неабияк здивували нас дорослих. Зібрані ними речі ми не вмістили у наші автомобілі, залишили на наступну поїздку. Один з хлопчиків, навіть в свій день народження, свідомо зробив вибір, і поїхав до дитячого будинку разом зі своїми однокласниками, тим самим подарував радість іншим, і собі. Насправді це дуже зворушливо. Окрім подарунків, учні ліцею підготували творчі виступи, це -
танці, пісні, вистава.

Під час виступу було багато хвилювання, але разом з тим, було велике бажання поділитися гарними емоціями.
Діти з центру "Переяслав" активно йшли на контакт, та раділи новим знайомствам. Нажаль, присутні були не всі, деяка частина дітей в зв"язку зі станом здоров'я знаходилась у лікарні.

Наші психологи, і супроводжуючі цю зустріч працівники ліцею, та дитячого будинку, перебуваючи постійно поряд з дітьми, створювали умови для належного спілкування. Діти постійно були в доброму настрої, веселі та диттєрадісні .
Головне наше завдання ми виконали, разом з цим здійснили все замислене.

Діти танцювали, співали, вели дуже активну взаємодію. Ми навіть не помітили, як пролетів час, нікому не хотілось прощатися.

Після завершення зустрічі з вихованцями дитячого будинку, наші психологи поспілкувались
з учнями ліцею, і перш за все з'ясували про здоров'я кожного як в фізичному так і психологічному стані. Учні виявились задоволені відвідинами.
Дітки наші чудові, вони чітко розуміють, що такі зустрічі корисні всім, особливо тим, хто має змогу допомагати…

Ми дорослі, дуже вдячні дитячій чуйності, та відповідальності, вони щиро бажають продовжити таку практику, і саме перше, що вони запитали по дорозі до дому: "Коли їдемо наступного разу?"

Життя іноді дає нам важкі іспити, але відношення до цих випробувань долі, обираємо ми.
Дітям з дитячих будинків необхідна наша увага і допомога.
А цей досвід був дуже корисним для ліцеїстів, що доводить істину "віддаючи отримуєш більше".

Ми раді продовжувати цей проект, і вже плануємо майбутні подорожі.