Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
25 чер
0

20 червня - Всесвітній день біженців

….Війни, стихійні лиха, порушення прав людини – головні причини того, чому люди змушені кидати свої домівки й шукати кращого життя деінде…
…не оминуло це лихо і деяких діточок нашої країни...


20 червня цього року, в Міжнародний день біженців, Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж» (Healthy Childhood Without Borders), спільно з Управлінням ювенальної превенції ДПД НПУ, провели святковий захід для дітей, які опинились вскладних життєвих обставинах та дітей -переселенцівіз зони проведення ООС.

Урочистості, що присвячувались святкуваннюВсесвітнього дня біженця, відбулися на борту катера, що був наданий, Управлінням організації діяльності підрозділів поліції на воді і повітряної підтримки, Національної поліції України, прикрашеного кульками з логотипом Управління ювенальної поліції та Благодійного фонду HealthyChildhood Without Borders з написом STOP «Дитина не товар», так як цей захід проходив в рамках дії проекту«Дитина не товар», що стартував 1 червня - в День Захисту дітей, з серії проведених флешмобів.

Впродовж всієї прогулянки по руслу річки Дніпро, на судні насолоджуючись грою оркестру Національної поліції в м. Києві, аніматори займали діток поданням шоу-програми та майстер-класу. Було весело і цікаво, діти випромінювали неабияку енергетику та емоції.

Зручно влаштувавшись в білосніжному лайнері, в чудовому піднесеному настрої, милуючись берегами Дніпра, діточки запускали в повітря кульки кольорів державного прапора з прив’язаними до них розмальованими паперовими журавликами, з написаними на них своїми бажаннями.

Збоку все це виглядало особливо хвилюючим, адже організаторам заходу вдалось досягти головного – створити дітям свято, дати дітям впевненість у майбутньому.

Примітним було і те що ведучою святкового заходу, стала Тетяна Доканіна, волонтер фонду, співачка, лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів, учасниця телевізійного проекту Голос країни-3, володарка премії «Шлягер року»,

і зовсім нещодавно, а саме 16 червня цього року, стала лауреатом міжнародного конкурсу «Voice of Astana», де зайняла ІІ призове місце.

З вітальним словом, та побажаннями гарного настрою, до діток звернулись почесні гості заходу, Зуб Лариса Віталіївна - начальник управління ювенальної превенції ДПД НПУ, та віце-президент благодійного фонду «Healthy Childhood Without Borders» Тетяна Репеде.

За те що цей захід відбувся саме на воді, серед берегів Дніпра, де крім прогулянки катером, дітям продемонстрували можливості роботи поліції з використанням безпілотних літальних апаратів, та проведення з них відео зйомок, ми дякуємо начальнику Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді і повітряної підтримки, Національної поліції України Сергію Науменко.

Треба зазначити, що це не перша наша спільна дія. З Управлінням організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України у нас діє спільний проект «Здорове довкілля - здорова нація», останньою подією якого, був чудовий ранок 5 травня 2018, де волонтери фонду разом із ліцеїстами НВК 157 м. Києва, та працівниками Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України, організували прибирання берегу Дніпра.

До висвітлення події, з відзначення Всесвітнього дня біженців, ми запросили відомого спортивного фотографа України, Андрія Мартіна, «MartinSLide», чуйної, небайдужої людини - нашого партнера, який в свій час надав свої роботи для проведення благодійної виставки –продажі, що проводилась фондом, для збору коштів на потреби діточок із особливими потребами (аутизм, ДЦП, легка та помірна розумова відсталість) Вишгородської районної спеціальної загальноосвітньої школи.

І як вже водиться на святі без солодощів не обійтись, особливо якщо на святі присутні діточки, будь яка радісна подія з нагоди супроводжується роботою кондитерів і пекарів наших партнерів; від Компанії L'KAFA GROUP діткам дістались солоденькі даруночки, а від мережі готелів «Вишеград та ресторану "Беназир" м. Вишгород різновиди закуски, волонтери фонду пригощали діток фруктами та напоями.

Послугу трансферту до місця збору для подорожі катером по річці Дніпро, було організовано Благодійним фондом «Healthy Childhood Without Borders».

Але найголовніше на святі було цікавим спілкування, усміхнені обличчя, тепло сердець учасників.

Відзначаючи цей день, Благодійний фонд «Healthy Childhood Without Borders» продовжує діяти в заданому для себе напрямку, таким чином актуалізуючи проблеми, які пов’язані з дітками, підіймає суспільний інтерес, закликає людей не бути байдужими до проблем дітей, вивчати їх, і протидіяти злочину проти дитини.

P.S. Приємного Вам перегляду фото, та світлин які як ніщо інше висвітлює події, та передає настрій учасників які були присутні.