Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
08 лип
0

Професійне свято ювенальної превенції

8 липня в Україні відзначають День працівника ювенальної превенції, а в цьому році це 25 – а річниця створення в структурі органів внутрішніх справ України уповноваженого підрозділу по роботі з дітьми.
Ювенальна поліція – це правова система щодо захисту прав дітей.

Найважливішим завданням суспільства є – формування майбутнього країни, виховання вільних, відповідальних, гідних громадян.

Дитинство- становлення особистості, а ключ до серця дитини- це повага її особистості.
Без перебільшення зазначимо, що роль ювенальної превенції в захисті прав дитини надзвичайно велика, вони можуть - зрозуміти дитину, ту, що
загубилась, ту, що піддається цькуванню, ту, що потерпає від свавілля своїх власних батьків, а ще гірше – коли скоїла злочин чи стала його жертвою.

Користуючись нагодою, хочемо зазначити, що завдячуючи сучасній реформі МВС України, де одним з стратегічних завдань є створений механізм партнерства з інститутами громадянського суспільства -
стала можливою співпраця громадських та благодійних організацій з підрозділами національної поліції для проведення спільних інформаційних заходів спрямованих на запобігання протиправних дій по відношенню до дітей та жорстокого поводження з дітьми.

Співпраця орієнтована на активізацію профілактичної роботи, а саме захист прав дитини шляхом розвитку її правосвідомості.

Діти повинні знати, які права вони мають, крім того, їм слід навчитися оцінювати та використовувати їх. Аби досягти цього, необхідно надати широкий спектр пізнавального досвіду у сфері освіти з питань прав дітей.

На протязі останніх двох років БО БФ «Здорове дитинство без меж» разом з управлінням ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України провели декілька десятків спільних інформаційних та соціальних заходів на благодійних фестивалях для дітей-сиріт, онлайн-семінарах, правничих іграх в закладах освіти, громадських акціях

Така турбота про дітей підрозділами національної поліції, викликає з боку суспільства велику повагу, та дає відчуття безпеки дітям.

Щиро вітаємо з професійним святом Днем працівника ювенальної превенції. Ваш великий досвід і глибокі професійні знання поєднуються з почуттям відповідальності за безпеку дітей.

Бажаємо вам міцного здоров’я та благополуччя у Ваших родинах.


Приймали участь: Татьяна Репеде, Кристина Коваль