Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
05 січ
0

Натхненне завершення року - захід, що обʼєднує українських дітей із різних куточків світу!

Різдвяне свято для дітей, що вже другу зиму перебувають далеко від України, що було організоване завдяки партнерству організацій «Здорове дитинство без меж», Український Хаб Громадянського Суспільства, анімаційної студії «Toondrive» та міжнародного благодійного фонду «Рутения» (Бельгія)
відбулось, як і було раніше заплановано, в Брюсселі, в приміщенні Українського Хабу Громадянського Суспільства (Ukrainian Civil Society Hub) при Європарламенті.

Святковий захід урочисто відкрив посол Представництва України при Європейському Союзі — дипломатичної місії України при Європейському союзі та Європейського співтовариства з атомної енергії - Всеволод Ченцов та чарівна господиня та координаторка українського громадянського суспільства Наталія Мельник.

Підтримати захід завітали представники дружніх нам організацій, що підтримують освітні проєкти по всьому світу та стоять на захисті дитинства, серед яких
Лілія Ватсон - українська благодійниця, засновниця та президентка Міжнародного благодійного Фонду імені Святого Андрія та Алессандро Карано президент фонду "Carano 4 Children".

Окрім новорічних привітань, подарунків та теплого спілкування, наповненого яскравими емоціями, захід мав потужну освітню складову.

В цікавій ігровій формі ми презентували дітям та їх батькам унікальні освітні проєкти:

“Книга виживання. Протимінна безпека» - віршована інструкція правил безпеки, створена Благодійною організацією благодійним фондом «Здорове дитинство без меж».

Нам дуже важливо, щоб ця книжка виконала свою призначену місію.

Це книжка на важливу тему: «Протимінна безпека».

Насичена ілюстрованим матеріалом, коротким віршованим текстом - що ефективно для сприйняття та вивчення на пам’ять, з використанням імерсивних технологій.

Це книжка - дарунок дітям від авторки віршів Тетяни Репеде, ілюстраторки Ірини Шаганян, консультанта Сергія Науменко - полковника поліції, начальника Департаменту авіаційної безпеки МВС України.

Діти мали можливість поспілкуватись із авторкою віршів Репеде Тетяною та ілюстраторкою книги, засновницею анімаційної студії «Toondrive» Іриною Шаганян.

Завдяки нашому партнеру, спонсору видання ТОВ «Квертус» - українського розробника і виробника засобів радіоелектронної боротьби та розвідки всі учасники заходу отримали в подарунок примірники «Книги виживання».

Правоосвітній проєкт, унікальна віршована версія Головного закону країни - Конституції, книга «Конституція для всіх, і великих і малих».
Метою проєкту є ознайомлення дітей із основними положеннями Конституції України, підвищення рівня правової культури та правосвідомості, привернення уваги широкої аудиторії до громадянської освіти, демократії та прав людини.

Діти надихнулися привітаннями від гурту ТНМК, який є багаторічним амбасадором проєкту та мали змогу стати глядачами премʼєрного показу кліпу Конституції, створеного за підтримки Державного агенства України з питань кіно.

Діти та дорослі стали активними учасниками інтерактивного уроку «Справедливці» за участі судді Верховного Суду України, автора віршованої Конституції та правоосвітніх байок «Справедливці» Володимира Кравчука.

Зворушливим моментом стало спілкування - телеміст між Україною та Брюсселем до якого долучились діточки Донецької області.

Отже, на листи та привітання, тепер вже з Брюсселю, чекають дітки з Вишгородщини, Київської області, вихованці
- Вишгородського міського будинку культури «Енергетик»;
- учні навчального закладу НВК «Ліцей № 157» міста Київ, Оболонського району;
- дітки початкової школи № 7 міста Здолбунів, з Рівненщини;
- Соледарської загальноосвітньої школи l - lll ступенів № 13 з поглибленим вивченням англійської мови, Бахмутського району, Донецької області.

А ось подарунки #віддитинидодитини вже прибули з Бельгії до України, щоб порадувати дітей!

Отже, слідкуйте за нашими новинами та звітами!

Далі буде…

#ядопомагаюдітям
#дбаємопромайбутнєпокоління
#віддитинидодитини


Приймали участь: Татьяна Репеде, РУТЕНІЯ