Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
15 лис
0

Важливо знати кожному...

В рамках проекту «Здорове довкілля – здорова нація» аналізуючи матеріали одної з доповідей ООН, що була опублікована з нагоди Всесвітнього дня води, ми хочемо почати свою роботу саме з питання, що стосується забруднення водних дніпрових просторів.
Дніпро - найбільша річка Європи, в яку лише протягом 2017 року скинуто близько 3 млрд. кубометрів стоків, в яких 50% неочищених або недостатньо очищених вод.
Важливо пам'ятати, що забруднена вода губить більше людей, ніж війни і всі інші форми насильства разом взяті. За даними ООН 1,8 млн дітей у віці до 5 років помирають від захворювань, пов'язаних з неякісною водою, щорічно, тобто - одна дитина кожні 20 секунд. Більше половини пацієнтів лікарень у світі - це люди, чиї недуги так чи інакше пов'язані із забрудненою водою.
Ось лише деякі з захворювань, що виникають у зв'язку із вживанням та використанням «брудної води»:

Важливо знати кожному...


Внаслідок катастрофічного погіршення стану навколишнього середовища загальний рівень здоров'я населення України в останні роки різко знизився. Смертність перевищила народжуваність. Порушились генетичні процеси, народження дітей з різними спадковими хворобами збільшилось у 2-4 рази. Україна посіла перше місце в світі за рівнем дитячої смертності. Зменшилась тривалість життя людей на 6 років, виріс показник первинної інвалідизації. (http://www.novaecologia.org/voecos-908-2.html)
Забруднення довкілля, зокрема, водного середовища наближає нас до катастрофічних наслідків, і в межах проекту «Здорове довкілля – здорова нація», ми пропонуємо ряд заходів, про що будемо інформувати громадськість, а також просимо кожного замислитись над цим, та підтримати наш проект.