Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
26 жов
0

ЗМI про нас: Тетяна Репеде

«Наші діти, і те, що ми зараз їм дамо – це і є майбутнє України», - каже президент благодійного фонду «Здорове дитинство без меж»
Тетяна Репеде.


Близько 400 благодійних акцій та заходів по всій території України, щасливі усмішки дітей, турбота, любов та багато спілкування – це лише маленька частина усіх здобутків за роки існування фонду, у розвиток якого Тетяна Репеде не шкодує ні сил, ні часу. Її жіноча ніжність та, водночас, неймовірна сила духу- справжній приклад для наслідування! Та як каже сама Тетяна, невичерпне натхнення й підтримку їй дарують найближчі – чоловік та син. Це і є її маленький секрет успіху та щастя!

Уякий перiод i чому Ви почали займатися благодiйнiстю?

Я й сама мала певні проблеми зі здоров`ям, враховуючи вплив екології місцевості, де я жила і працювала. Тому коли в нас з чоловіком народився чудовий та здоровий хлопчик, як подяку Господу Богу, ми вирішили створити Благодійний Дитячий Фонд, який буде опікуватися та надавати допомогу перш за все саме дітям із вродженими вадами та патологіями, підтримувати сім`ї, в яких народжуються такі дітки.

Розкажiть про благодiйний фонд «Здорове дитинство без меж».

Мій чоловік є засновником та президентом фонду «Здорове дитинство без меж». Фонду вже близько 14 років. За період існування ми провели близько 400 благодійних акцій та заходів по всій території України. Розпочинали в Запорізькій області, об’єднуючи навколо себе небайдужих людей із активною громадською позицією, які, так як і ми, не чекали нічого, а починали із себе і мовчки робили свою справу. Думаю, якщо кожен поставить собі ціль допомогти хоча б 10 людям навколо себе, то ми дійсно зробимо світ навколо кращим.

Ви активно вiдстоюєте права дiтей. Якi проблемами та негаразди Вам доводиться вирiшувати?

Спочатку наша робота була орієнтована переважно на допомогу дітям із вродженими вадами, лікарням та спеціалізованим закладам, але з часом до нас почали звертатися із проблемами, які мають інший характер. Теми буллінгу, підліткової жорстокості у школах, відсутність реагування із боку керівництва шкіл, міліції та жодної відповідальності батьків за виховання своїх дітей. Відсутність відповідальності суспільства перед дитиною у захисті ії прав та відповідальність родини за виховання та здоров`я дитини – один із основних напрямків нашої діяльності сьогодні. Також дуже гостро стоїть проблема взаємодії органів місцевої влади та дитячих будинків, є випадки коли нам в судах доводиться відстоювати інтереси опікунів та боротися із існуючою системою або конкретними можновладцями. І це жахливо!

Родина пiдтримує справу якою Ви займаєтеся?

Мій чоловік, як президент фонду, приймає найскладніші рішення та вирішує першочергові питання фонду. Він активна людина, яка завжди тримає своє слово, не терпить несправедливості та цінує дружбу та людей, які поруч. Окрім того, нам допомагає наш син Данило, разом із нами готується до кожної акції. Він рано усвідомив, що є діти, в яких немає батьків, та дуже болісно сприймає кожну поїздку із нами до дитячих будинків. Він спілкується із дітками, закуповує їм від себе на зібрані кишенькові кошти солодощі, розробляє дизайн наліпок, робить презентації, розповідає нам, що дійсно треба дітям.

Чому в нас час так важливо допомагати дiтям?

Нам варто пам’ятати, що не буде нації і історії, якщо ми втратимо довіру та авторитет своїх дітей, бо зараз ми, а завтра вони пишемо історію України. Тільки усвідомлення своєї причетності до чогось справжнього, доброго і великого викликає у людини, на мій погляд, дуже важливе відчуття – самоповагу, яка дає нам крила, настрій та бажання рухатися далі.

Що, на Вашу думку, потрiбно дiтям, аби почуватися щасливими?

Насправді, дітям потрібно дуже мало – спілкування та любов батьків, або тих, хто ними опікується. Для дитини немає значення у що вона одягнена чи який в неї телефон, якщо вона самотня. Більшість дітей, які зараз живуть у повних та благополучних сім`ях відчувають себе самотніми, звідти відсутність або неправильна мотивація, підліткова агресія, бажання звернути на себе увагу будь яким чином. Спілкування, залучення дитини до обговорення будь-якої дорослої проблеми, урахування її думки та інтересів – це формує дитину, як особистість.

Розкажiть про свої новi проекти та плани на майбутнє.

Зараз ми запускаємо новий проект «Від дитини до дитини», в якому приймуть участь учні шкіл Києва. Метою проекту є залучення активних, небайдужих та самодостатніх дітей, здатних до співчуття, до благодійних акцій, які ми проводимо у дитячих будинках та інтернатах. Діти оберуть дитячий будинок, яким вони будуть опікуватися. Спілкування, обмін емоціями, подарунки від себе, придбані за зібрані кишенькові кошти, або створені власними руками та, найголовніше, допомога нам, дорослим та добродіям, дитячими очима побачити та зрозуміти дійсні потреби вихованців дитячих будинків, надихнути їх до перемог та дати відчути, що незважаючи на їх недитячі проблеми та нелегкі долі, вони такі ж важливі та безцінні для суспільства як і діти із повних та забезпечених сімей. На ідею створення цього проекту нас надихнув саме наш син, своєю активною участю у діяльності фонду.

Яким Ви бачите майбутнє України та нового поколiння?

Я дуже сподіваюся, що найближчим часом в нашій державі настане мир. Наші діти, і те, що ми зараз їм дамо – це і є майбутнє України. Необхідно створити умови для дітей, посилити відповідальність суспільства перед дитиною за свої дії та їх наслідки – це єдиний шлях до європейського розвитку нашої держави.

Джерело


Приймали участь: Татьяна Репеде