Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
14 лют
0

Преса про нас: Поліцейські влашували для юних журналістів видовищну лекцію

У журналістській вітальні ІТА «ЮН-ПРЕС» відбулася зустріч юних журналістів з поліцейськими - спеціалістами управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України та представниками благодійного фонду «Здорове дитинство без меж».

Цей поліцейський підрозділ створили не так давно – 3 липня минулого року, а робота його полягає у припиненні правопорушень по всій території України, а також охороні природи і збереженні чистоти водойм.

- Звичайно, це тільки початок розвитку служби, але вже маємо позитивні результати: врятовані життя, майже 100 тисяч метрів вилучених сіток, більше 500 тисяч кілограмів незаконно видобутої риби та виявлені гектари наркопосівів, – розповідає майор Нацполіції, чарівна дівчина Валентина Погоріла.

Вона зазначила, що особовий склад усіх відділів водної поліції підібрано з поліцейських, які мають правоохоронний досвід роботи на водоймах, мають посвідчення судноводія та навички керування водним транспортом.

- У своїй щоденній роботі поліцейські на воді організовують та здійснюють заходи щодо рятування людей і забезпечення їх безпеки. Крім того, перевіряють дотримання законності під час використання плавзасобів, а також попереджують і фіксують правопорушення пов’язані з браконьєрством. Водна поліція тісно співпрацює з рибним патрулем – разом вони борються проти браконьєрства і засмічення водойм, а правопорушникам загрожує адміністративна відповідальність і штраф у розмірі 4-10 неоподаткованих мінімумів, - повідомила вона.

Цікаво, що патрулювання водної поліції не припиняється і взимку, адже нова поліція йде в ногу з часом – підрозділ оснащений всією необхідною технікою, зокрема льодоходами на повітряних подушках «Торнадо». Неодноразово вже поліцейські за допомогою цієї техніки рятували необережних людей, які провалилися під кригу.

Виявити правопорушення підрозділу допомагає найсучасніша техніка – квадрокоптери, які можуть знаходитися у повітрі кілька годин і пролетіти відстань у 60 кілометрів. Вчитися керувати квадрокоптером поліцейські почали відразу після створення підрозділу – до цього часу вони чудово опанували це вміння, а спеціаліст-оперативник Сергій Кравченко в медіа-залі показав, як працює квадрокоптер.

Варто зазначити, що працівники підрозділу є ще й активними волонтерами благодійного фонду «Здорове дитинство без меж», який займається психологічною та матеріальною підтримкою дітей з дитячих будинків, інтернатів та дітей-переселенців.

Представники фонду – Олена Мосійчук та Тетяна Репеде розповіли про започатковані проекти, серед яких - «Від дитини до дитини» та «Шлях до серця».

Народний герой України, парамедик, учасниця бойових дій на Сході України, активний волонтер Олена Мосійчук на власному досвіді переконалася, що правильне виховання у дусі патріотизму та любові до своєї країни, допомагає побудувати сильну державу зі свідомим населенням. Олена розповідала про свій бойовий досвід, про сучасний стан української армії, про зраду й справжню дружбу. Але то вже – тема окремого журналістського матеріалу.

Діти цікавилися у поліцейських психологічною та бойовою підготовкою спецпідрозділів НГУ та збройних сил, оснащенням і ставленням до жінки в армії й поліції, законодавчою базою й харчуванням бійців.... На завершення зустрічі активна молодь заручилася обіцянкою поліцейських посприяти в організації екскурсії на базу спецпідрозділу.

Ольга Кондратюк
Джерело


Приймали участь: Татьяна Репеде, Мосийчук Елена