Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
07 чер
0

Перший Підсумковий етап Всеукраїнського конкурсу «Жінка, що виховує націю»

Мета: популяризація важливої ролі жінки в суспільстві, підвищення суспільно-політичної активності жінок-вчителів та їхнього соціального статусу, сприяння розвитку її творчих здібностей, професійних вмінь, надання можливості познайомитися з досягненнями успішних жінок-учителів, які своєю діяльністю здійснюють значний внесок у розвиток майбутніх поколінь, мають досягнення у професійній, творчій, спортивній, інтелектуальній, соціально-гуманітарній діяльності, впливають на громадське життя, сприяють розвитку нації.

Отже привітаємо наших учасниць за НОМІНАЦІЯМИ:

● Миронова Анна та Шостак Дарина - НОМІНАЦІЯ «Майстриня творчого пера»;
● Гвоздецька Лариса та Хома Ірина - НОМІНАЦІЯ «Берегиня толерантності»;
● Король Алла та Чернюк Наталія - НОМІНАЦІЯ «Охоронниця гармонії»;
● Юр Наталія , Фоменко Тетяна та Мужчіль Крістіна - НОМІНАЦІЯ «Володарка інтелектуальності»;
● Серебрянська Ольга, Захарченко Людмила та Бартащук Наталія - НОМІНАЦІЯ «Фундаторка духовності»;
● Ячмінь Наталія, Сулява Олена та Зимовець Олена - НОМІНАЦІЯ «Засновниця людяності та добра»;
● Суржко Юлія та Божина Яна - НОМІНАЦІЯ «Хранителька народних традицій»;
● Панченко Людмила - НОМІНАЦІЯ «Берегиня миру»;
● Маковецька Тетяна - НОМІНАЦІЯ «Дарувальниця цінностей»;

Основний зміст ідеї конкурсу полягав у популяризації цінностей жінки – вчительки в педагогічній професії.
За ініціативи Благодійної організації БФ Здорове дитинство без меж та Комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІ ступенів-ліцей» №157 Оболонського району м. Києва,
за сприянням голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації – Кирила Олександровича Фесика,
та Управління освіти Оболонської районної в м. Києві Державної адміністрації,
успішно стартував проєкт «ЖІНКА, ЩО ВИХОВУЄ НАЦІЮ» з листопада 2021 року,
урочиста церемонія нагородження переможниць та учасниць творчого конкурсу, була запланована на 04 березня 2022 року, в актовій залі Київського Університету імені Бориса Грінченка.

Та ворог зруйнував наші плани, та не лише плани, а й підступно зруйновує наші мирні міста та села!
«Жінки, що виховують націю», отримали нові виклики та гідно тримають освітній стрій! Попри складні часи, війну і глобальні виклики, жінки України тримають Енергію Світла, Енергію Перемоги!

На сьогодні, межі проєкту «Жінка, що виховує націю» розширились, долучається все більше учасниць, які щоденно працюють заради дітей у різних куточках світу!
Долучаються жінки, які розуміють, що Україна – Жінка, Берегиня, Охорониця торує шлях Добра, Цінностей для світу, для своєї країни, для родини, для дитини!
Впродовж всього творчого процесу учасниць проєкту супроводжували наші партнери:
- Маkeup та зачіски від студії «КОСА КРАСА» (Коса Краса)
- Одяг «LaLinea» - бренду класичного жіночого одягу від Nadia Kulik (LaLinea)
- Взуття від Олени Костюкової «Ukraine Fashion Week та Paris Fashion Week - Бренд Le.Ko - міжнародний бренд взуття»
- Прикраси «Ekajewels» від Ека Колюбаєва засновниці, дизайнерки та майстрині українського бренду прикрас ручної роботи «Ekajewels»
- Фотограф Наталя Беховець - український фотограф, що знімає художні, психологічні та бізнес-портрети.
- Крістіна Коваль - засновниця та координатор “Туристичного кластеру Вишгородшини”.

За час воєнного стану учасниці конкурсу стали активними експертками та провідниками багатьох конкурсів та новацій, вони змінюють освітню модель, тримаючи у своїх серцях та щоденній праці наше майбутнє.
Команда освітян учасниць проєкту «Жінка, що виховує націю» ввійшла до складу експертої ради Всеукраїнського конкурсу з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих»,
що проводився Національною бібліотекою України для дітей та громадською організацією «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» з 18 квітня 2022 року до Дня Конституції України.

Основним конкурсним завданням було створення відеоролику, на якому діти декламують статті книжки «Конституція для всіх: і великих, і малих».

Більше ніж 1054 маленьких українців, більше ніж 15 державних бібліотек зі Сходу та Заходу у такий непростий для нашої держави час взяли участь у надзвичайно потужному конкурсі, прокладаючи шлях правового просвітництва, зміцнюючи нашу державу.

Найскладніше було обрати кращих. Працювала експертна рада з досвідчених педагогів з руху Жінка, що виховує націю. Переглянути усі відео, оцінити, мотивувати, прокоментувати – це надзавдання!

Партнерство в освіті зміцнює нашу українську освіту, тож щиро дякуємо за відповідальне товариство партнерів проєкту!
Освітяни НВК Ліцей 157 та БО БФ «Здорове дитинство без меж», об’єднані проєктом Жінка, що виховує націюв співпраці заради майбутнього нашої держави, в цей відповідальний період, підтримали та долучились до благодійної акції - колег та партнерів.
Щиро вдячні нашим партнерам, які допомагають та підтримують дітей, а також і військових, чим наближають нашу Перемогу!
- БО БФ «Незламний дух України» Олександру Костогризу,
- Чумак Марина Андріївна, Голова ГО «Матусяни мають право»,
- Ковальчуку Василю Івановичу, доктору педагогічних наук, професору
- Войцехівському Михайлу Федоровичу, директору Інституту післядипломної освіти Київського університету ім.Б.Грінченка, кадидат педагогічних наук, доценту
- Кравчуку Володимиру Миколайовичу, судді Верховного Суду України
- Ірині Холодкевич - керівниці проєкту «Конституція для всіх: і великих і малих», засновниці анімаційної студіі ToonDrive
- Кушніру Богдану, адвокату, Голові Комітету з інформаційної політики та інформаційної безпеки у Національній асоціації адвокатів України
- Войцехівському Ігорю Францевичу, департамент вибухотехнічної служби м.Києва
- Яблонській Тетяні, presidente Ukraine-Dijon-Bourgogne UDB, ПЕРША УКРАЇНСЬКА ШКОЛА В БУРГУНДІЇ «ЧЕРВОНА КАЛИНА» (ФРАНЦІЯ)
- Грабовенко Наталії, ПЕРША УКРАЇНСЬКА ШКОЛА В БУРГУНДІЇ «ЧЕРВОНА КАЛИНА» (ФРАНЦІЯ)
- Вакуленко Євгенії та Корченюк Світлані БО «Міжнародний благодійний фонд «Українське відродження – ХХІ сторіччя»
- Совершеній Юлії, представник батьківської громади НВК №157
- БО БФ "Щасливі долоньки" в особі Марині Ігнатуші
- ГО "Інститут соціогуманітарної політики

Пишаємося учасницями конкурсу, які зміцнюють українську освіту попри виклики часу, продовжують навчати дітей бути Людьми! Багато з них змушені були залишити свої домівки, які зруйнував ворог, але не зруйнував український дух!

Проєкт «Жінка, що виховує націю» – це нова, вільна та успішна історія розвитку українського вчительства, де в основі культура взаємовідносин, повага до дитини, тісне партнерство із громадами!
Бо саме школа є фундаментом держави! Дякуємо учасницям за служіння дітям!

Подяка освітянам, які створюють безпечний освітній простір, пишуть книги, зігрівають теплом своїх сердець дітей-сиріт, та всіх, хто опинився у скрутному становищі, постраждав від війни. Дякуємо небайдужим людям України та світу за віру в нашу країну!

Сьогодні так важливо, що поруч із освітянами у цей непростий час поруч Департамент освіти і науки міста Києва, директори шкіл, які не лише мотивувують своїх колег, але і від початку повномаштабного вторгнення не залишали ні на хвилину робоче місце, допомагали людям, берегли дітей, зберегли школи, збирали на дрони та квадрокоптери, організовували гуманітарну допомогу та психологічну підтримку, підтримували, зігрівали любов’ю свого серця, сприяли популяризації основних ідей проєкту, вони справжні Жінки – Берегині, що виховують сильну націю українців!

Щира подяка директоркам Оболоні!

Низький їм уклін за відданість професії та любов до України!
Щиро вдячні батькам, які допомагають дітям соціалізуватися та навчатися, довіряють закладам освіти, виховують Любов до ближнього!
Безмежна вдячність нашим освітянам!

Окрема подяка за творчу підтримку проєкту українській співачці, авторці пісень, та виконавиці Тетяні Доканіній/ Тетяна Доканіна - Офіційна сторінка

Запрошуємо Вас ще раз проглянути інтерв’ю та «Листи до майбутнього» учасниць проєкту.


Головний здобуток нашого руху - це Ви: ЛЮДИ!

Люди, які творять історію РАЗОМ.

І вам наша вдячність і відзнака!