Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
06 сер
0

30.07 Відбулася інформаційна кампанія «ПротиДій торгівлі людьми», «Дитина не товар»

Добрі справи з доброї волі самі собою є найвищім задоволенням.


За підтримки Міністерства соціальної політики України 30 липня відбувся масштабний захід по всій Україні, до Міжнародного дня протидії торгівлі людьми, під гаслом «ПротиДій торгівлі людьми», при участі прокуратури України, прикордонної служби, Національної поліції, міністерств освіти та охорони здоров’я, служби зайнятості, обласних та міських державних адміністрацій, а також посольства США, ОБСЄ, МОМ, і громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Будь-яка проблема, а тим паче така гостра, як торгівля людьми, має висвітлюватися об’єктивно та всебічно. Багато людей знають про проблему торгiвлi людьми – з повiдомлень у пресi, соцiальної реклами на телебаченнi, бiг-бордiв. Але мало хто усвiдомлює її масштаби, а тим бiльше може припустити, що це станеться саме з ним, безумовно такі акції, істотно вливають на підрив індустрії «торгівлі людьми, і свою участь ми бачимо в мобілізації громадської думки на користь політики уряду по боротьбі з торгівлею людьми та суспільної підтримки цієї політики, адже ніщо не може підмінювати авторитетну участь професіоналів, що базується на знанні та аналітиці статистики, та слідчо-судової практики у комплексі із соціально - економічними та суспільно-політичними подіями, якими займаються фахівці з питань боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

«Добро яке робиться іншим дарує відчуття не марності та змістовності життя», саме за цим принципом Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж», став частинкою інформаційно-просвітницької акції.

Попит на живий товар здебільшого породжує пропозицію, і це сумно, тобто насильницький вивіз майбутньої жертви сьогодні практично виключається.
Таким чином, відповідальність за подальшу власну долю цілком лежить на потенційній жертві – це, як правило, розплата за її власне глупство, довіру, корисливість, бажання у будь-який спосіб прибратися з країни.

Тому поведінка потенційних потерпілих у багатьох випадках відіграє головну роль у відтворенні та існуванні цього соціального явища.

Звичайно необхідним є підвищення рівня правосвідомості громадян, роз'яснення ризиків, які можуть в собі приховувати обіцянки швидкого збагачення та підняття загального рівня життя населення. Учасникам акції пропонували пізнавальні ігри з питань обізнаності прав, обов’язків та безпечної поведінки, а також розповсюджувались інформаційні матеріали.

Розглядаючи проблему торгівлі людьми більш ширше та глибше, можна виділити окрему проблему, яка також є надзвичайно актуальною, це торгівля дітьми. Міжнародним правом напрацьовані норми, які захищають безпосередньо дітей від злочинної торгівлі та пов’язаної з нею експлуатації. Діти – це безцінний дар, який ми повинні берегти.

І це в ім’я дітей всі наші старання, це для них на заздалегідь визначеній сценарним планом КМДА, проведення загальноміської інформаційної акції до Міжнародного дня протидії торгівлі людьми, інформаційній платформі Майдану Незалежності, від імені благодійного фонду «Здорове дитинство без меж»,
відбувся творчий виступ волонтера фонду, співачки, Тетяни Доканіної, лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів, учасниці телевізійного проекту Голос країни-3, володарки премії «Шлягер року», і зовсім нещодавно, а саме 16 червня цього року, вона стала лауреатом міжнародного конкурсу «Voice of Astana», де зайняла ІІ призове місце, та танцювальний флешмоб від Андрія Гуцала (Dejavu ballet) і актора телевізійного гумористичного шоу України «Ліги сміху» команди «Заїнька» - Андрія Коляди.

І на завершення акції було проведено флешмоб повітряних кульок, під оплески учасників акції зметнулися в височінь кульки синього кольору – кольору вірності та довір’я з логотипами Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України, Управління ювенальної превенції України, та кольорів прапору України від БФ «Здорове дитинство без меж» в рамках дії проекту «Дитина не товар».

Віримо, що спільними зусиллями на рівні державних заходів ми спрацюємо на підвищення обізнаності наших громадян про існуючу небезпеку торгiвлi людьми, і вбережемо наших співвітчизників від потрапляння в такі ганебні ситуації.