Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
07 жов
0

Міжнародний День ненасилля, Бровари

2 жовтня у світі відзначається Міжнародний день ненасилля,
започаткований за ініціативою ООН.


Міжнародний День ненасилля відзначається саме 2 жовтня, у день народження Махатми Ганді – керівника руху за незалежність Індії та засновника філософії і стратегії ненасилля.

Відповідно до резолюції A/RES/61/271 Генеральної Асамблеї від 15 червня 2007 року, якою передбачено його проведення, Міжнародний день ненасилля є ще одним приводом для того,
аби «пропагувати гасло ненасилля, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз’яснювальної роботи».

У резолюції підтверджується бажання «затвердити культуру миру, терпимості, розуміння та ненасилля».

Україна є членом Комітету ООН з прав людини, Комітету ООН проти тортур, Комітету ООН з ліквідації расової дискримінації, Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок, Комітету ООН з прав дитини та Комітету ООН з економічних, соціальних та культурних прав.

У рамках цього заходу Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж» в цей день спільно з Ювенальною превенцією України, провели акцію, з метою та бажанням сповістити всіх людей про цю дату, на подальше - уникнути та попередити насильство відносно дітей та в дитячому середовищі.

Захід відбувся в Спеціалізованому закладі «SOS», що надає опіку дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, за адресою: місто Бровари, вулиця Шевченка, 19.

Дитяче містечко -SOS - це унікальна, максимально наближена до сімейної, довгострокова форма виховання дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків. Ця модель успішно працює вже протягом 60 років в 132 країнах світу.

Волонтерами Благодійного фонду «Здорове дитинство без меж» та представниками Ювенальної превенції України, для дітей було проведено флешмоб під хештегом #ненасилля.

Організатори акції спочатку провели інформаційну бесіду із діточками як не стати жертвою булінгу, як зупинити насилля проти себе чи іншого, куди звертатися за допомогою, як розвинути в себе емпатію (empathy) та надали деякі поради щодо мирного вирішення конфліктів.
Від дитячої поліції діти отримали інформаційні наліпки і зошити з важливою інформацією.


Найактивнішим учасникам інтерактивних ігор співачка Даша Суворова, яка долучилась до акції фонду у якості волонтера, приготувала та подарувала компакт диски своїх альбомів з автографами.

Діти запускали прямий ефір в Instagram, окрім того ділились фотографіями, викладали відеоролики, проводили на майданчику фотозйомки з волонтерами фонду та співробітниками дитячої поліції, з великим задоволенням вивчали технічні обладнання поліцейських машин, дітей дуже цікавило як працює проблисковий маячок, сирена, радіопередавач для зв’язку з диспетчером і іншими машинам, відеокамери - про все це представники ювенальної превенції розповідали дітям.

Наш постійний партнер ТМ Kompozit як завжди надав яскраві фарби для проведення свята. Діти малювали долоньками, це було зворушливо і прекрасно, що може найкраще об'єднати людей, згуртувати їх у досягненні якісного спільного результату, як не колективна творча діяльність.

Такі заходи позитивно впливають на настрій дітей, діти з радістю перейнялись чудовим настроєм і з великою цікавістю взаємодіяли з волонтерами фонду і представниками дитячої поліції, в запропонованих їм інтерактивних іграх.
Насолоджуйтесь переглядом чудових світлин акції #ненасилля.

Протидійте, та кажіть «Ні насиллю та булінгу» кожного дня! Чекайте на відео звіт!


Приймали участь: Олег Репеде, Татьяна Репеде, Кристина Коваль