Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
13 жов
0

Розпочалась робота над КНИГОЮ ВИЖИВАННЯ. ч ІІ ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА

Україна є активним учасником понад 20 міжнародних конвенцій та двосторонніх угод, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища; за своїм географічним положенням нам позаздрило б багато країн Європи та Азії. Гірська місцевість на заході, густа лісистість на півночі, безкраї степи на півдні та сході, чорноземні ґрунти та значні водні ресурси. Проте люди, прагнучі задовольнити свої власні потреби брутально втручаються в закони природи, знищуючи, руйнуючи та забруднюючи її.

В нашій країні інснує низка екологічних проблем, які потребують значної уваги як з боку державних інституцій, так і на рівні громадськості та кожної людини окремо: неякісна вода, забруднення повітря, деградація земельних ресурсів, знищення лісів, небезпечні геологічні процеси, побутові відходи, об’єкти військової діяльності – це лише частина викликів, які постають перед нашими нащадками.

Головною метою і результатом екологічної освіти, виступаючи інтегральним показником особистісного розвитку дитини, що забезпечує здатність виокремлювати, розуміти, оцінювати сучасні екологічні процеси, спрямовані на забезпечення екологічної рівноваги та раціонального природокористування є здатність діяти – готовність діяти – вміння діяти відповідально, шляхом особистої активності та розуміння власної причетності до вирішення екологічних проблем.

Метою створення «Книги виживання. Екологічної безпеки» – є збереження життя і здоров’я дітей і підлітків, формування у дітей культури безпечної грамотної поведінки; подолання споживацького ставлення до природи; розвиток особистої відповідальності за стан довкілля; розвиток умінь приймати рішення щодо проблем навколишнього середовища, оволодіння нормами екологічно грамотної поведінки.

Слідкуйте за нашими новинами! Дбаємо про майбутнє покоління разом!