Потрібна допомога? Пишіть: [email protected]

Пожертвування
05 гру
0

«ОБЕРЕЖНО БУЛІНГ!» Тренінг по темe: «Руки допомоги»

Підлітковий вік, у якому застосовуються найагресивніші форми булінгу, - найскладніший вік, але,
водночас, найважливіший період для формування особистості.

Діти одночасно переживають як період формування власного «я», так і формування цінностей та моделей поведінки у суспільстві.
Діти у цьому віці надзвичайно емоційні, а тому – різкі. Через це їм властива схильність до різких кроків та крайнощів – у тому числі й до жорстокості - психологічного та фізичного насилля щодо членів власних колективів…

... дитині пережити стрес значно простіше, коли є з ким поділитись, саме для цього, з єдиною метою бути поруч з дітьми, стати вірним порадником, ми
спираючись на підтримку професіоналів Ювенальноі превенції Національної поліції України, в протидіі шкільного булінгу провели разом зі своїми партнерами – психологами центру «Fulfilling Life», в НВО «Ірпінський Ліцей Інноваційних Технологій - Мала Академія Наук», тренінг на тему: «Руки допомоги», в рамках дії свого проекту під загальною назвою «Обережно булінг!».

За сценарієм зустрічі після традиційного привітання – знайомства, тренінг розпочали з демонстрації відео –ролика на тему: «Як зупинити булінг».
Переглянувши відео спеціалісти звернулись до дітей з запитанням: «Про що ви хочете сьогодні поговорити?», і отримали відповідь «Про емоції».
«Саме про емоції та керування ними, про почуття з дітьми говорила Ані Амбарцюмян – представник психологічного центру «Fulfilling Life»,
мама 3-х діточок, психолог, експерт телевізійних передач та автор багатьох методик.

Більше того Ані має титул Мs/ Summer International 2018, так що дівчатка мали нагоду задавати питання стосовно цікавих тем з конкурсів краси».
Після перегляду наступного «Файлу Police», представники Ювенальної превенції Національної поліції України, Наталія Пастухова та Анна Малимоненко
ознайомили присутніх дітей з основними завданнями, та головною метою роботи фахівців «дитячої поліції», це здійснення заходів для забезпечення захисту прав дітей, їх безпека, турбота за долю дитини.

Перегляд відео-ролика (Buling ), де діти побачили сюжети «про те, що може трапитись і які будуть наслідки того, якщо дитина не впорається із своїми емоціями, проявить агресію, чи стане спостерігачем», не залишив дітей байдужими до всього що проходило під час зустрічі.
Весь час при проведенні тренінгу, на екрані актового залу йшов відео-ряд БФ «Здорове дитинство без меж», з відео – звітами про проведену просвітницьку діяльність, пов’язану з захистом прав дітей.

Від Благодійного фонду «Здорове дитинство без меж», були присутні волонтер фонду - психолог Юлія Фоміна, та Віце-президент фонду – Тетяна Репеде.
... дитині пережити стрес значно простіше, коли є з ким поділитись… так дійсно, дітям є з ким порадитись, і діти це зрозуміли під час тренінгу, а ми в свою чергу впевнені, вони вже не стануть мовчазними спостерігачами, чи булерами, і не дозволять нікому з себе знущатись….

P.S. По закінченні зустрічі всі учасники взялись за руки та зробили фото на згадку.
І всі розуміють, який шлях вони обирають:
це- командна взаємодія та підтримка, замість агресії та неповаги один до одного.


Приймали участь: Олег Репеде, Татьяна Репеде, Юлiя Фомiна, Fulfilling Life